Jij & Anne-Marie Meijer

Stress-, Burn-out en Reïntegratie Coaching & Mindfulness training

 Persoonlijk leiderschap: met 100% aandacht bij jezelf aanwezig zijn

“Ik wens je de RUST om de dingen te aanvaarden
waar je geen invloed op hebt, de MOED om de dingen te veranderen waar je wel invloed op hebt en de WIJSHEID
om het verschil te kennen.”

vrij naar citaat van Reinhold Niebuhr

Mijn werkwijze

Tijdens onze kennismaking luister ik naar jouw verhaal. Hoe gaat het op jouw werk? In jouw onderneming? Waar loop je tegen aan? En hoe gaat ’t thuis?  Wat kan ik jou bieden? We onderzoeken samen of je bij mij aan het goede adres bent en of er “een klik” is. Als je het wilt, maak je een stresstest.  Na dit gesprek hoef je niets te beslissen. Wanneer jij er aan toe bent, bel je mij om te laten weten hoe je verder wilt gaan.

Ik raad je aan om in de tussentijd bij jouw huisarts langs te gaan, als je dit nog niet hebt gedaan. Jouw huisarts kent jou en jouw medische geschiedenis het best om jou de zorg te geven, die je verdient. Bovendien stel ik geen diagnoses, omdat ik dit niet kan en niet mag. Ik kan je wel de resultaten van de gratis stresstest meegeven, zodat je deze met jouw huis- of bedrijfsarts kunt bespreken.

Op verzoek maak ik een offerte voor jouw werkgever, als jouw stress geheel of gedeeltelijk werk gerelateerd is. Als jij het wenst, spreken we gezamenlijk met jouw leidinggevende over het coachtraject of mindfulnesstraining. Ik kan ook zelf – in opdracht van jou of de werkgever – contact opnemen met jouw leidinggevende of de HR-medewerker.

We gaan starten. Ik ga je begeleiden op weg naar herstel, ontwikkeling en verandering, waardoor je jouw levenslust en werkplezier terug krijgt.

Werk aan jezelf

Coachingtraject

In het coachtraject starten we met het maken van jouw Persoonlijk Herstelplan. Begeleid door mij, bepaal jij de stappen in dit plan. Je geeft aan wat je wit leren en ontwikkelen. Ook kan je aangeven waar de accenten voor jou moeten liggen. Bijvoorbeeld ontspanning, zingeving, loopbaan, voeding of beweging. Daarnaast is het mogelijk meer, minder of geen mindfulness op te nemen in het plan. Ik kan je daarover adviseren. Jij kiest.

Het verloop van het coachtraject kan je nalezen op Persoonlijk Herstelplan & 8 Stappen. 

Individuele mindfulnesstraining

De individuele mindfulnesstraining bestaat uit totaal 8 trainingssessies. Elke sessie duurt 1,5 tot 2 uur. Dit is inclusief de kennismaking, een persoonlijk werkboek in print, wekelijkse e-mailupdates en audiobestanden om zelf thuis te oefenen. 

Na elke trainingssessie krijg je opdrachten mee naar huis, die je thuis dagelijks uitvoert of oefent. Deze inzet is noodzakelijk om ervoor te zorgen, dat jij je beter gaat voelen en minder stress ervaart. Als je 10x wilt leren opdrukken, moet je oefenen. Met mindfulness is het niet anders. Daarom is mindfulness ook een training en geen cursus. Ik geef ook mindfulnesstrainingen voor specifieke doelgroepen.

Het Coachtraject

Fase 1. Herstel

Stressvragenlijsten. (H)erkennig van de situatie. Psycho-educatie. Persoonlijk Herstelplan. Stressbronnen. Herstel energie, fysieke conditie en vitaliteit. Piekerhygiëne en mindfulness. Dagstructuur. Spanning en ontspanning. Gevoel van controle terugkrijgen.

i

Fase 2. Ontwikkeling

Analyse stressbronnen en stressgedragpatronen. Inzicht in omgaan met emoties en gedachten. Mindfulness, ACT en RET. Versterken competenties. Onderzoek naar levensmissie, talenten en drijfveren van de coachee. Geleidelijke terugkeer naar werk is onderdeel van herstel.

Fase 3. Verandering

Toepassen eigen oplossingen in de praktijk en hierop reflecteren. Onderzoek naar jouw match met de sociale omgeving en jouw werk.  Stappenplan taak- en werkhervatting (binnen of buiten de organisatie). Terugvalpreventie. Follow-up, afsluiting en rapportage. evt.  Mindfulness groepstraining.

Coaching cliënten vertellen

“Leerzaam, behulpzaam, zingevend en warm zijn de woorden die mij als eerste te binnen schieten bij
Anne-Marie.”

“Anne-Marie is een prettige coach, die daadwerkelijk luistert. Haar vragen brachten mij vlot tot de kern van mijn probleem.”

“Ik ben tot inzichten gekomen, die mij hebben gesterkt in mijn ‘zijn’. Dank voor de goede gesprekken Anne-Marie!”

Persoonlijk Herstelplan &

8 Stappen

 

Aandacht
Voor Jou

 

Pluspunten bewezen effectieve methode

 

 • Het Persoonlijk Herstelplan in 8 Stappen is een volledige, praktisch toepasbare methode, die flexibel is aan te passen naar jouw behoeften en wensen.
 • Je werkt aan jezelf door middel van inzichtoefeningen en doe-opdrachten. Veel coachees vinden het fijn om wat te doen in plaats van alleen maar praten. 
 • Synergetisch effect door de combinatie van coaching en mindfulness.
 • De aanpak is conform de richtlijnen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap bij overspanning en burn-out.
 • De methode is wetenschappelijk bewezen: het werkt, gebaseerd op recent onderzoek. 
 • Het is een analytische en volledige werkwijze: zowel stress veroorzaakt door werk als privé worden bloot gelegd en aangepakt.
 • De methode is diepgaand: er is aandacht voor het onderzoeken van jouw talenten, drijfveren, waarden en missie.
 • Het gaat voor duurzaam resultaat: je ontwikkelt stressbestendigheid, werkt aan jouw talenten en daaraan gerelateerde competenties. En er is aandacht voor reïntegratie en terugvalpreventie.
 • De methode besteedt aandacht aan loopbaanonderzoek en jouw match met de functie (binnen of buiten de organisatie).
 • Ik kan jouw HR-collega adviseren over hoe jij/zij kan omgaan met werkdruk tijdens jouw herstel en daarna. Ook geef ik Stresspreventie advies aan organisaties.
 • Gedragscode, doorverwijzingsbeleid en onafhankelijke klachtencommissie van de Vereniging Erkende Stress en Burn-out Coaches. 

Mindfulness.

Verlaag Stress. Werk Aan Jouw Mentale Veerkracht En Hervind Werk- en Levensplezier.

 

De MBSR-training is een nuchtere, praktische training waarbij je jouw eigen mentor bent. Het zijn geen praatsessies. Ook is het  geen behandeling, geen therapie en niets religieus. Tijdens de trainingssessies leer je jouw aandacht focussen op jezelf. Je krijgt stresseducatie, leert mediteren en maakt opdrachten, die je inzicht geven. Het is niet alleen maar stil zijn en zitten, je doet ook aan beweging en wandelen. Deelnemerservaringen worden groepsgewijs besproken. Daarnaast krijg je een persoonlijk werkboek in print en de beschikking over audiobestanden om thuis te oefenen.

Aan het eind van de training heb je een meer mindful manier van doen ontwikkeld, waardoor je een positieve draai aan jouw werk- en leefstijl kunt geven. Je bent zelf in staat jouw batterij op te laden, waardoor je meer energie hebt voor jouw leven.

Deelnemers waarderen de training van Anne-Marie Meijer met gemiddeld 4,5 sterren. 

Mindfulness deelnemers vertellen

“Ik had moeite de balans tussen werk en privé te vinden. Nu heb ik handvatten om deze balans te bewaren en méér.”

“Als ik nu in de stress schiet, creëer ik zelf afstand tot de situatie en ervaar ik dat ik een keuze heb in plaats van dat ik direct reageer.”

“Mediteren vind ik lastig, maar ik maak nu bewust tijd om te ontbijten, te wandelen naar mijn werk en hiervan te genieten”

Tarieven coaching & mindfulness

 Coaching

Voor werknemers, ondernemers met een bv,  bedrijven en organisaties is mijn tarief € 117 excl. btw per uur. Als jouw stressklachten werk gerelateerd zijn, heeft de werkgever een zorgplicht, die is vastgelegd in de Arbowet “PsychoSociale Arbeidsbelasting (PSA)“. De investering in coaching kan worden opgevoerd als bedrijfskosten, bijvoorbeeld in stresspreventie of persoonlijke ontwikkeling.

Voor ondernemers zonder bv en particulieren is mijn tarief € 103 incl. btw per uur

Het aantal gesprekken is afhankelijk van de mate van jouw stressklachten en de diagnose van jouw huisarts of of bedrijfsarts. Coachen is een mensgericht ontwikkelingsproces waar je zo kort of lang over doet als nodig is om tot verandering te komen.

Bij milde stressklachten zijn 5 à 6 gesprekken meestal voldoende. 

Bij flinke stressklachten waarbij het werk niet lekker gaat of jij deels thuis bent, zijn meestal 10 gesprekken nodig. 

Bij een volledige burn-out heb je in de eerste fase tijd nodig om fysiek en mentaal te herstellen. Ik begeleid jou hierin. Daarna komen ontwikkeling en verandering aan bod. Daarom zijn er 10 tot 15 gesprekken nodig.

Betaalt jouw werkgever het coachtraject of de mindfulness training vanuit een budget voor duurzame inzetbaarheid of persoonlijke ontwikkeling? Vraag dan om een offerte.  Kijk ook of je in aanmerking komt voor vergoedingen. 

Mindfulness

Mindfulness individueel, inclusief coaching

Zakelijk tarief: € 1495, excl. btw
Particulier tarief: € 1295

Dit wordt aangeraden als je chronisch aanzienlijke stressklachten hebt en overspanning of een burn-out te voorkomen. De training inclusief coaching bestaat uit 8 individuele sessies van 1,5-2 uur in Hoorn. Dit is inclusief een telefonische kennismaking, gebruik van materialen, een persoonlijk werkboek in print, wekelijkse e-mail updates en audiobestanden, die de trainer heeft ontwikkeld, om zelf thuis te oefenen.

Na elke trainingssessie krijg je opdrachten mee naar huis, die je thuis dagelijks uitvoert of oefent. Deze inzet is noodzakelijk om ervoor te zorgen, dat jij je beter gaat voelen en minder stress ervaart.

Mindfulness groepstraining

Zakelijk tarief: € 595, excl. btw
Particulier tarief: € 395

Een mindfulness groepstraining wordt aangeraden als de je milde stressklachten hebt en preventief aan jezelf wilt werken om chronische stress of terugval in stressgedrag wilt voorkomen. De training bestaat uit totaal 8 trainingssessies. Elke sessie duurt 2 tot 2,5 uur. Dit is inclusief de kennismaking, een persoonlijk werkboek in print, wekelijkse e-mailupdates en audiobestanden om zelf thuis te oefenen. 

Na elke trainingssessie krijg je opdrachten mee naar huis, die je thuis dagelijks uitvoert of oefent. Deze inzet is noodzakelijk om ervoor te zorgen, dat jij je beter gaat voelen en minder stress ervaart.

Ik geef ook mindfulnesstrainingen voor specifieke doelgroepen.

Over Anne-Marie

 • Coaching, Mindfulness en Advies
 • Deskundig, professioneel, nuchter, positief
 • Koel hoofd en warm hart
 • Actief en resultaatgericht
 • Bewezen effectieve methoden
 • Gratis stresstest en kennismaking
 • Geen wachtlijst
 • Ruime werkervaring in bedrijfsleven
 • Erkend Basis Coach (NOBCO)
 • Erkend Stress- en Burn-out Coach
 • Erkend Mindfulness trainer

Anne-Marie is aangesloten bij:

 • Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN)
 • Vereniging Erkende Stress- en Burn-out Coaches Nederland en België (VESB | ACSB)

Vrijblijvend kennismaken?
Ik ontmoet je graag.

 

4 + 10 =