Ik ont-moet je graag

Jouw bericht is verzonden.

Dank je wel!


Hartelijk dank voor jouw interesse in Anne-Marie Meijer – Coaching en Training. 

Ik heb jouw bericht ontvangen. Ik ga het lezen en daarna neem ik contact met jou op. 
Toch liever eerder bellen of appen? Mijn telefoonnummer is 06 – 39 85 99 32.

Tot snel en met vriendelijke groet,

Anne-Marie Meijer 

 

Vraag & Antwoord

Hoe weet ik of ik last heb van (overmatige) stress, overspanning of burn-out?

Misschien herken je een of meerdere stressklachten?
• harder, maar minder efficiënt werken
• zorgen maken en piekeren
• je maakt een gejaagde indruk,
• meer behoefte aan rust,
• vermoeidheid, verstoorde slaap,
• spier-, hoofd-, maag en rugpijn
• prikkelbaarheid,
• niet tegen drukte/herrie kunnen,
• emotioneel uit evenwicht zijn,
• verminderde concentratie,
• vergeetachtigheid, chaotisch
• minder zelfvertrouwen
• fouten maken op het werk,
• je trekt je sociaal terug,
• gevoelens van verlies van controle
• gevoel van machteloosheid

Er zijn diverse wetenschappelijke stresstesten om vast te stellen of je last hebt van (overmatige) stress. Maak een afspraak voor een GRATIS stresstest, dan gaan we samen kijken naar jouw stressniveau.

Is er een wachtlijst?

Nee, er is geen wachtlijst. Zodra jij of jouw medewerker aan toe is, kan een coachtraject of individuele mindfulnesstraining starten. Deelnemers in een groepstraining kunnen zich vooraf inschrijven via de Agenda. Voor werkgevers maak ik graag vooraf een offerte op basis van het aantal te verwachten gesprekken.

Kan ik zelf bepalen wat ik nodig heb?

Ja, in het coachtraject maak jij samen met mij een Persoonlijk Herstelplan, dat we afstemmen op jouw behoeften en leerdoelen. Als je jouw leerdoelen nog niet weet, dan maken we tijd om die te onderzoeken. En als blijkt, dat je een andere professional nodig hebt (bijv. personal trainer, voedingsconsulent, psycholoog etc.) dan verwijs ik je door binnen mijn netwerk. Daarnaast kan je – afhankelijk van het niveau van jouw stressklachten – kiezen voor alleen coaching, alleen mindfulness of een combinatie daarvan. Jij bepaalt.

Wat is Mindfulness eigenlijk?

Mindfulness is een stressreductietraining van 8 weken. Ook wel MBSR- (mindful based stress reduction) training genoemd. Je volgt de training individueel of in een kleine groep. In de training wordt Positieve Psychologie met kennis over stress gecombineerd met Boeddhistische meditatietechnieken (aandacht in stilte) en de Neuroplasticiteit van het brein. De training is wetenschappelijk bewezen effectief. Je verbetert jouw persoonlijke effectiviteit en vergroot jouw leef- en werkplezier. Je leert beter omgaan met dagelijkse stress, pijn, vermoeidheid en tegenslagen en ervaart meer innerlijke rust. Ook stimuleert mindfulness jouw concentratie, creativiteit en immuunsysteem. Mindfulness is geschikt als je milde stressklachten ervaart of als je wilt voorkomen dat je vervalt in oud stressgedrag.

Waarom werk je met het Persoonlijk Herstelplan in 8 Stappen?

• Het is volledig, praktisch toepasbaar en flexibel naar jouw behoeften.
• De methode werkt met veel nuttige (invul)oefeningen en opdrachten. Dat betekent dat je ook wat mag doen en niet alleen maar hoeft te praten.
• De methode is wetenschappelijk bewezen: het werkt, gebaseerd op recent onderzoek.
• Het is een analytische en volledige aanpak: zowel stress veroorzaakt door werk als privé komen aan bod.
• De methode is diepgaand: er is ook aandacht voor het onderzoeken jouw waarden en levensmissie;
• Het resultaat is duurzaam: we ontwikkelen jouw stressbestendigheid, jouw talenten en daaraan gerelateerde competenties. En er is aandacht voor reïntegratie en terugvalpreventie.
• De methode besteedt aandacht aan loopbaanonderzoek en match met jouw functie.
• Indien nodig, kan ik jouw werkgever adviseren over werkdrukpreventie of werkdrukherstel in het bedrijf of de organisatie.

Wat is jouw rol richting mijn werkgever?

Als coach en trainer ben en werk ik onafhankelijk. Ik werk in opdracht van de werkgever en span mij in voor jouw herstel. Bij voorkeur spreek ik samen met jou en jouw leidinggevende, voordat we een coachtraject starten, maar dat hoeft niet. Ik kan jouw werkgever ook apart spreken. Ik heb een geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat ik niets deel met jouw leidinggevende, een HR-medewerker of directie, tenzij jij schriftelijk toestemming hebt gegeven dit wel te doen. Wel geef ik de werkgever inzicht in de voortgang van het proces door het aantal afspraken en de afspraakfrequentie te delen. Ik houd mij aan de Gedragscode voor Stress- en Burn-out Coaches van het VESB | ACSB.

Kan ik ook ’s avonds afspreken? Of buiten?

Ja, je kunt zonder extra kosten een avondafspraak maken op donderdag. Een Walk ‘nd Talk buiten is ook mogelijk. Al wandelend gaan we samen in gesprek. Onderzoek heeft aangetoond, dat Walk ‘nd Talk coaching positief bijdraagt aan herstel en ontwikkeling bij stress, overspanning en burn-out, omdat je beweegt en praat in een groene, natuurlijke omgeving. Als je wilt, dat de Walk & Talk afspraak in de buurt van jouw werk of huis plaatsvindt, wordt er een toeslag van € 20,- gerekend in verband met reistijd en reiskosten.

Kan ik ook op mijn werk afspreken?

Ja, dat kan. Om los te komen van de werkomgeving gaat mijn voorkeur gaat uit naar een Walk ‘nd Talk afspraak. We spreken buiten af in de buurt van jouw werk. Al wandelend gaan we samen in gesprek. Nog een voordeel: onderzoek heeft aangetoond, dat Walk ‘nd Talk coaching positief bijdraagt aan herstel en ontwikkeling bij stress, overspanning en burn-out, omdat je beweegt en praat in een groene, natuurlijke omgeving. Voor een afspraak nabij jouw werklocatie wordt een toeslag van € 30,- berekend in verband met reiskosten en reistijd. 

Hoe zit het met de tarieven en vergoeding?

Mijn tarieven zijn vrijgesteld van btw. Het zakelijke tarief bedraagt € 100 per uur. Dit geldt voor werknemers, ondernemers met een bv en organisaties en bedrijven. Deze investering kan worden opgevoerd als bedrijfskosten voor bijv. stresspreventie. Het tarief voor particulieren en ondenemers zonder bv bedraagt € 85 per uur. Ik bereken facturen op basis van de gespreksduur per afspraak. Afspraken variëren van 45 minuten tot 1,5 uur. Voor mindfulness trainingen gelden andere tarieven. Een kennismakingsgesprek en een stresstest zijn gratis.

Werkgever:
Een leidinggevende, HR-medewerker of directie kan contact met mij opnemen. In een drie-gesprek met de medewerker bepalen we wat er nodig is voor het herstel van de medewerker. Indien gewenst kan ik een offerte maken.

Particulier of zzp’er:
Werkgevers zijn vanuit de Arbowet verplicht bij stressklachten veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting (PSA) voor hun werknemers te zorgen. Hier is sprake van als een werknemer werkstress ervaart of verminderd functioneren op het werk door stress ervaart. Een HR-medewerker kan je verder helpen. Je kunt ook kijken op de pagina Vergoedingen.