Unalome, pad naar innerlijke wijsheid

Het symbool voor bewustzijnsgroei en ontwikkeling

 

 


Herkomst Unalome teken

De Unalome wordt toegeschreven aan de Thaise stroming van het Boeddhisme. Het zou oorspronkelijk het teken zijn geweest van de leerlingen van een Boedhha die een hoge graad van verlichting hebben bereikt en bevrijd zijn van onwetendheid, boosheid en verlangen.

Beschrijving Unalome teken

Het middelpunt van de krul aan de linkerzijde is het beginpunt en wordt vaak gezien als jouw gedachten, die nog in cirkels en in chaos ronddraaien. Het staat voor de onbewuste toestand, waar we ons allemaal in bevinden, voordat we ontwaken (bewust worden). Vervolgens worden we “wakker”. De kronkels in de lijn verwijzen naar het grillige verloop van jouw levenspad, waarbij jij je steeds bewuster wordt van jezelf en jouw omgeving. Je leert van jouw fouten, krijgt inzicht in bepaalde patronen en ontwikkelt jezelf. De rechte lijn staat voor toenemende focus en helderheid. De puntjes geven de laatste fase weer met als eindpunt van de Unalome “de verlichting”. Het staat voor zuiverheid en het bereiken van het Boeddhistische ideaal van wijsheid en mededogen.

Toepassing

De Unalome wordt tegenwoordig vooral vaak gebruikt als inspiratie voor tatoeages. Soms in de nek of hals of op het borstbeen in de buurt van het hart en de keel. Het is dan een symbool voor de zoektocht naar geluk en authenticiteit.