Mag ik je inspireren,

bij jouw herstel van stress, overspanning of burn-out?


Hieronder vind je van alles, dat jou kan helpen bij het herstellen van stress, overspanning of burn-out. Boeken, filmpjes, weetjes en tips, maar ook nieuwe wetenschappelijke inzichten. Zaken, die bij mijn werk horen, maar ook dingen, die mij inspireren en die ik graag met jou deel. 
 

Wat is jouw ikigai?

De kleine Ikigai

De kleine Ikigai helpt je om jouw eigen Ikigai te vinden, hoe oud je ook bent. Aan de hand van praktische oefeningen kan je zoeken naar de positieve kracht van Ikigai in jouw leven. Waar kom je ’s ochtends jouw bed voor uit? Wat is je passie? Je Ikigai. Want volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai. 

Koud water zwemmen

Koud water zwemmen

Ik ben weer begonnen! De eerste keer is echt wel wennen. Het koude water beneemt me de adem, dan doorzetten. En dan? Een fysieke en mentale boost! Ik voel tot in mijn haarvaten, dat ik leef. Mijn lichaam gaat tintelen, het bloed stroomt. Het koude water, de geur, het geluid, de zon, de schoonheid. Verkwikt stap ik uit het water. Minder in mijn hoofd en meer in mijn lijf. Heerlijk! Lees verder: https://www.zwemanalyse.nl/zwemmen-koud-water/.

NH Nieuws Gezond Leve

In samenwerking met NH Nieuws

Journalist Doris van Baar van
NH Nieuws heeft last van stressklachten door het thuiswerken tijdens corona. Veel vrienden, familie en collega’s herkenden zich in haar verhaal. Daarom besloot Doris gedurende een maand te onderzoeken hoe ze beter gezond kan leven. Ze interviewde mij over het aanpakken van thuiswerkstress. Op 11 mei vertelt er over in de radiostudio van NH Nieuws.

De Kracht van NU

Hét spirituele boek van de afgelopen tijd. Geen makkelijk boek om te lezen, maar het brengt je wel tot inzichten, waarom je doet, zoals je doet. Jij bent niet jouw denken. Het boek nodigt je uit te onderzoeken wat er gebeurt, als je de identificatie met jouw gedachten en het daardoor gecreëerde onechte zelf – het ego – loslaat. Pas dan kom je bij wie jij écht bent. Hier & Nu. En ben je in staat jouw ware zelf met alle perfecties én imperfecties te omarmen.

Zonnegroet in 2 minuten

De Zonnegroet is een fijne oefening aan het begin van de dag om in contact te komen met jouw lichaam. In het begin vond ik het lastig en ging het ook niet zo soepel (oud lijf), maar ik merk dat mijn lichaam en geest er baat bij hebben. Ik voel me lichter en dat werkt door in de rest van mijn dag. Probeer het eens een weekje. Je gaat het de Zonnegroet écht waarderen.

Erik Scherder over Bewegen

Erik Scherder is een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie, die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij onderwijst Nederland  op een toegankelijke manier over het belang van bewegen, voeding, slaap, muziek etc. voor het brein. Op NPO Uitzending gemist, kan je diverse Max Masterclasses terugvinden. Interessant en leerzaam.