Mag ik je inspireren,

bij jouw herstel van stress, overspanning of burn-out?


Hieronder vind je van alles, dat jou kan helpen bij het herstellen van stress, overspanning of burn-out. Boeken, filmpjes, weetjes en tips, maar ook nieuwe wetenschappelijke inzichten. Zaken, die bij mijn werk horen, maar ook dingen, die mij inspireren en die ik graag met jou deel. 
 

De Kracht van NU

Hét spirituele boek van de afgelopen tijd. Geen makkelijk boek om te lezen, maar het brengt je wel tot inzichten, waarom je doet, zoals je doet. Jij bent niet jouw denken. Het boek nodigt je uit te onderzoeken wat er gebeurt, als je de identificatie met jouw gedachten en het daardoor gecreëerde onechte zelf – het ego – loslaat. Wat levert het je op als je pijn en verdriet, maar ook verlangens en streven naar geluk los laat? Pas dan kom je bij wie jij écht bent. Hier & Nu. En ben je in staat jouw ware zelf met alle perfecties én imperfecties te omarmen.

Zonnegroet in 2 minuten

De Zonnegroet is een fijne oefening aan het begin van de dag om in contact te komen met jouw lichaam. In het begin vond ik het lastig en ging het ook niet zo soepel (oud lijf), maar ik merk dat mijn lichaam en geest er baat bij hebben. Ik voel me lichter en dat werkt door in de rest van mijn dag. Probeer het eens een weekje. Je gaat het de Zonnegroet écht waarderen.

Erik Scherder over Bewegen

Erik Scherder is een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie, die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij onderwijst Nederland  op een toegankelijke manier over het belang van bewegen, voeding, slaap, muziek etc. voor het brein. Op NPO Uitzending gemist, kan je diverse Max Masterclasses terugvinden. Interessant en leerzaam.